jueves, 9 de febrero de 2012

ELS TRACTAMENTS QUÍMICS

Un conservant és una substància química natural o sintetitzada que frena o destrueix els microorganismes present en un aliment . Hi ha molts tipus de conservants disponibles , que es poden aplicar a tots els productes alimentaris . Els tractaments químics més habituals són :
·La sal és un conservant que augmenta la salinitat de l'aigua de l'aliment per impedir que els microorganismes en disposin . Com que té un poder conservant , se sol combinar amb procediments físics , com ara la refrigeració .

·El sucre actua de manera similar a la sal: limita l'accés dels microorganismes i l'aigua i se sol combinar amb mètodes físics .

·El fumatge és un tractament que conserva l'aliment gràcies a la introducció de substàncies antimicrobianes presents en el fum , juntament amb l'efecte tèrmic i d'assecatge .

·La fermentació és un procés complex realitzat en condicions anaeròbiques per microorganismes no tòxics , que modifiquen la composició dels aliments i en milloren les propietats organolèptiques i nutritives , alhora que n'asseguren la conservació .

La fermentació te diversos tipus:
-La fermentació làctia , que produeix àcid làctic .

-La fermentació alcohòlica , que produeix alcohol .

-La fermentació acètica , que produeix àcid acètic a partir de l'alcohol del vi per obtenir vinagre .


No hay comentarios:

Publicar un comentario